عوارض افزایش فشارخون

۱) عوارض کوتاه مدت:
عوارض کوتاه مدت با افزایش فشارخون شروع می شوند. در صورتی که سایر عوارضی که بعداً گفته می شود در اثر درمان نکردن فشارخون بالا بوجود می آیند.عوارض کوتاه مدت افزایش فشارخون همان علائم فشارخون می باشند.
تاری دید، سردرد، سرگیجه، زود خسته شدن، ضعف، تپش قلب، اضطراب، گیجی، صداکردن گوشها، خون ریزی بینی، سردرد صبحگاهی
۲) عوارض قلبی :
بالا بودن فشارخون یکی از عوامل خطر در بیماریهای قلبی و سکته قلبی می باشد. افرادی که فشارخون بالایی دارند بیشتر به ناراحتی قلبی دچار می شوند. فشارخون بالا در صورتی که درمان نشود و فرد مدت زیاد دارای فشارخون بالا باشد، باعث فشار روی قلب می شود و دیواره های قلب را ضخیم می کند. این عامل می تواند باعث نارسایی قلب شود.
فشارخون بالا علاوه بر افزایش موارد ابتلا به بیماری قلبی باعث افزایش مرگ و میر بیماران قلبی می شود. بیماران قلبی که فشار خون بالایی دارند، احتمال زیادتری دارد که به کام مرگ کشیده شود.
۳) عوارض چشمی :
فشارخون بالا باعث می شود که مویرگهای ظریف چشم پاره شوند و خونریزی نمایند. این عامل سبب می شود تا شخصی که افزایش فشارخون دارد دچار تاری دید و سیاهی رفتن چشمها شود. در بعضی موارد ممکن است که فرد اشیاء دور را نبیند و حالتی شبیه بیماری نزدیک بینی پیدا کند.
در صورتی که فرد فشار خون را کنترل کند عوارض چشمی برطرف می شوند. ولی اگر افزایش فشار خون طولانی شود آسیبهای وارده بر چشم شدید می شوند. در این صورت اگر فشارخون به حالت عادی هم برگردد، باز آسیبهای چشمی باقی می مانند.
۴) عوارض مغزی :
درد صبحگاهی در ناحیه پشت سر، گیجی و حواس پرتی از اثرات فشارخون بالا است که در در کوتاه مدت بوجود می آید این حالتها حتی ممکن است با ضعف و غش کردن فرد همراه شوند. درمان فشارخون باعث از بین رفتن این علائم می شود.
چنانچه فشار خون به مدت زیادی درمان نشود باعث تأثیرات شدیدی روی مغز می شود. فشارخون بالا باعث خون ریزی مغزی می شود و خطر ابتلا به سکته های مغزی را افزایش می دهد. تحقیقات نشان می دهند که حدود ۳۰ درصد افرادی که فشارخون بالای خود را درمان نکرده اند در اثر ابتلا به سکته مغزی جان خود را از دست می دهند.
۵ ) عوارض کلیوی :
فشارخون بالا روی کلیه ها اثر می گذارد و به این شکل یکی از مشکلات افزایش خون، عوارض کلیوی می باشد.
فشارخون بالا باعث پاره شدن بعضی از مویرگهای کلید می شود. این موضوع سبب دفع شدن خون همراه ادرار می شود وجود خون در ادرار یکی از نشانه های افزایش فشارخون می باشد. در صورتی که فشار خون کنترل شود. این عارضه برطرف می گردد ولی باقی ماندن فشارخون برای زمان طولانی باعث نارسایی کلیه می شود و گاهی کلیه ها را به طور کامل از کار می اندازد.
بیماری و نارسایی کلیه در افرادی که فشارخون بالایی دارند، بیشتر مشاهده می شود. حدود ۱۵ درصد افرادی که فشارخون بالا دارند در اثر ابتلا به نارسایی کلیه جان خود را از دست می دهند.
منبع: مه شو