عرق ریزی شدید و نحوه ی درمان آن

عرق ریزی شدید را به زبان علمی هیپرئیدروز می گویند. این عارضه ممکن است در تمام بدن و یا در بخشهای خاصی از بدن ایجاد شود. علت تعریق زیاد ممکن است بیماریهای گوناگون مانند دیابت قندی یا سل و … یا بیماری عصبی مانند اضطراب و هیجان باشد. گاهی هم به دلیل مصرف داروهایی مانند آسپیرین و یا در اثر گرما، بر شدت تعریق افزوده می شود.
عرق ربزی زیاد، به ویژه در ناحیه دست و پا سبب ناراحتی و گاه شرمندگی می شود و آرامش را سلب می کند. افزون بر این، باعث می شود که پوست دست و پا به تدریج ضخیمتر شود و تغییر رنگ دهد. ناخنها هم در نوع شدید آن ممکن است تغییر شکل دهد.
در نوجوانان، تعریق شدید به ویژه در کف دستها، در غالب موارد به دلیل هیجان و اضطراب است.
درمان هیپرلیدروز
برای درمان، پزشک ابتدا علت هیپرئیدروز را جستجو می کند و بعد راه حلهایی ارائه می دهد.اگر تعریق زیاد به دلیل بیماری باشد، با بهبود بیماری، از شدت آن کاسته خواهد شد و به حد طبیعی خواهد رسید .در مواردی که علت بروز عرق شدید، حالتهای عصبی و هیجانی باشد، نیز پزشک داروهایی تجویز خواهد کرد. اما آنچه به طور کلی در تمام موارد باید رعایت شود، نکات زیر است :
پوشیدن جورابهای نخی تمیز و تعویض روزانه آنها؛
شستشوی روزانه پاها در صورت لزوم دو تا سه بار در روز ؛
تعویض روزانه لباسهای زیر و استفاده از زیر لباسهای نخی؛
کوتاه کردن موهای زیر بغل ؛
دوش گرفتن روزانه
در کنار رعایت این نکات بهداشتی که تأثیر فراوانی در سلامت و تمیزی بدن دارد، از لوسیونی حاوی ۳% اسیدتانیک و سولفات روی یا اسید سالیسیلیک در ادوکلن می توانید استفاده کنید.
برای درمان عرق پا، از پودری حاوی ۲% اسیدسالیسیلیک در پودر تالک پودر برویک استفاده کنید. به این ترتیب که پس از شستن و خشک کردن پا، مقداری پودر روی پا و داخل جوراب بپاشید.
مهمتر از همه اینکه هرروز جورابهایتان را عوض کنید و بشویید. استحمام روزانه ضروری است و برای نتیجه گیری بهتر، دست کم روزی دو یا سه بار پاهایتان را بشویید و پس از خشک کردن پودر بزنید.
شبها، پیش از رفتن به رختخواب پاهایتان را بشویید تا پودر روی آن باقی نماند.
منبع: مه شو