طولانی ترین میدان مین جهان (+عکس)
صحرای غربی یک کشور واقعی نیست و مرز سیاسی بین این منطقه و مراکش وجود ندارد، اما کاملا تحت کنترل مراکش هم نیست. این منطقه تاریخ پیچیده جنگی دارد و مانند بسیاری مناطق مورد مناقشه دیگر در جهان، یک ناحیه بسیار نظامی در مرکزش دارد که یک دیوار ماسه ای ۲۷۰۰ کیلومتری به نام دیوار صحرای غربی مراکش را دیوار مراکش دارد.
دیوار مراکش به ندرت در اخبار و بیرون آفریقا شناخته شده است. صحرای غربی تا سال ۱۹۷۵ تحت اشغال اسپانیا بود. وقتی اسپانیا کنترل آن را رها کرد، مراکش و موریتانی آن را بین خودشان تقسیم کردند و خواسته ساکنان بومی صحرا را که از سال ۱۹۶۰ خواستار استقلال بودند، نادیده گرفتند. در سال ۱۹۷۶ یک جنبش آزادی بخش ملی به نام جبهه پولیسارو شکل گرفت تا به حضور نیروهای خارجی در صحرای غربی پایان دهد. آن ها جمهوری دموکراتیک عربی صحراوی را به عنوان یک کشور مستقل اعلام کردند و جنگ شدت یافت.
در سال ۱۹۷۹ موریتانی عقب نشینی کرد اما مراکش همچنان منطقه را اشغال کرده بود. در این زمان، مراکش شروع به ساخت یک دیوار عظیم ۲۷۰۰ کیلومتری شنی برای تقسیم این سرزمین به دو منطقه کرد. نیمه غربی تحت اشغال مراکش و نیمه شرقی که منطقه آزاد نامیده می شد توسط شورشیان صحراوی سازمان پولیسارو کنترل می شد.
تخمین زده می شود ۳۰ تا ۴۰ هزار نفر در بیابان خشک در کنار موریتانی و الجزایر زندگی می کنند که عمدتا پناهنده و عشایر هستند. خصومت مراکش و جبهه پولیسارو در سال ۱۹۹۱ رسما پایان یافت اما دیوار توسط هزاران نفر از نیروهای مراکش کنترل می شود. درتمام طول دیوار کمربندی از مین قرار دارد که طولانی ترین میدان مین پیوسته جهان نام دارد.
بیش از ۷ میلیون مین در قلمرو صحرا علاوه بر مهمات باقیمانده از جنگ وجود دارد. آسیب های جدی، از دست دادن اندام ها و مرگ های مکرر ناشی از انفجار تصادفی مین در میان غیرنظامیان بسیار اتفاق می افتد.
منبع: عصرایران