شورای شهر؛قرار بود مطالبی افشا شود
می گل هشترودی-روزنامه بهار
خبرها حاکی از آن است که دو هفته متوالی جلسات شورای شهر تهران کنسل میشود. همین موضوع ما را بر آن داشت تا با چند تن از اعضای کنونی شورای شهر به گفتگو بنشینیم تا از علل لغو شدن این جلسات آگاهی پیدا کنیم. عبدالحسین مختاباد درباره این موضوع گفت: علت تعطیلی این جلسه شورا را نزدیک شدن به انتخابات شورای شهر اعلام کردند و هفته گذشته نیز به دلیل نمایشگاه کتاب جلسه شورا را کنسل کردند. این در حالی است که اگر رئیس شورای شهر قصد حضور در نمایشگاه را داشت میتوانست به تنهایی به آنجا برود و دلیلی برای کنسل شدن جلسه نبود. برای تعطیلی جلسه هفته گذشته حتی رای گیری هم صورت نگرفت و تنها به ما زنگ زدند و اعلام کردند که جلسه تعطیل است. ولی این هفته رای گیری کردند و از آنجایی که ما در صحن شورای شهر در اقلیت هستیم این تصمیمشان رای آورده و جلسه شورای لغو شد. دلیل این تصمیم را پیگیری برای کارهای انتخاباتیشان اعلام کردند و ما هر چه گفتیم این تعطیلات را بگذارند برای هفته بعد که نزدیک به انتخابات است، کسی توجه نکرد و کار را به رایگیری کشیدندو تعطیل کردند. قرار بود یک سری حرفها به صورت عیان در بارهی مدیریت شهری در صحن علنی شورا مطرح شود که با اینکار در واقع از بیان این حرفها جلوگیری کردند. ما که به تعطیلی جلسات رای ندادیم اما به دلیل اقلیت بودن ما در صحن مجلس این تصمیم رای آورد.
احمد دنیامالی نیز در این رابطه گفت: جلسات شورا به دلیل همین بحث انتخابات کنسل شد و این موضوع طبق روال عادی صورت گرفته و در گذشته نیز برای تعطیلی این جلسه رای گیری انجام شده و این تصمیم رای آورد. هفته گذشته که جلسه به دلیل نمایشگاه کتاب لغو رای گیری صورت نگرفته و اطلاع رسانی به صورت تلفنی بود که دوستان تذکرات لازم را اعلام کردند. من هم مثل همه به تعطیلی این جلسه رای مثبت دادم.
محمدمهدی تندگویان نیز در این رابطه عنوان کرد که از آن جایی که تقریبا همه اعضای شورا کاندید انتخابات شورای شهر هستند و طبق روال گذشته یک هفته جلسات شورا تعطیل شد تا کاندیداها بتوانند به کارشان برسند اما هفته پیش به دلیل افتتاحیه نمایشگاه کتاب جلسه شورا لغو شد. این هفته رای گیری صورت گرفت و چون حداکثری آرای اعضای شورا را کسب کرد تصمیم به اجرا در آمده و جلسه لغو شد. من برای تعطیلی روز سه شنبه شورا رای مثبت ندادم اما برای تعطیلی هفته آینده تقریبا همه اعضای شورا رای مثبت دادند. با این اوصاف یک شنبه و سه شنبه هفته آینده هم جلسات شورا تعطیل است.
در همین درگیریهای لغو جلسات شورا و دلایل آن بودیم که آقای عباس جدیدی که کمی قبل با او تماس گرفته بودیم که دلیل لغو جلسات را از او جویا باشیم و پاسخ گو نبود، با توئیتی در فضای توئیتر خود همه را غافلگیر کرد. او در صفحه توئیتر خود نوشته بود «الان خبر دادن که به اعتراضم رسیدگی شده و صلاحیتم تائید شده و میتوانم همچنان خدمتگزار مردم باشم. دلیل رد صلاحیتم رو خواستم فقط عذر خواهی کردند.» بعد از شنیدن این خبر هم هر چه با او تماس گرفتیم پاسخی داده نشد.
اما هنوز ساعتی از این موضوع نگذشته بود که یک عضو شورای شهر تهران با بیان اینکه من از شهردار و معاونانش عذرخواهی میکنم، بار دیگر شگفتی آفرید، خبرها حاکی از این است که رحمتالله حافظی در نشست خبری که در مطبش برگزار شد بود گفته است: من گفتم شهردار به معاونان و مدیرانش تسهیلات با سود ۴ درصد داده است. باید بگویم تسهیلات نبوده، بلکه هبه بوده است. آقای قالیباف به هر کسی که معاونش شد، ۳۵۰ میلیون تومان کمک هزینه تهیه مسکن داده است.
او همچنین در این نشست خبری ضمن انتقاد از تعطیلی جلسه علنی امروز شورای شهر گفته بود: به نظر میرسد جلسات علنی را تا انتخابات تعطیل کردند تا تعرضی به مدیریت فعلی شهر نشود. هفته قبل چمران طی مکاتبهای، اعلام کرد به دلیل همزمانی نمایشگاه کتاب که بزرگترین فستیوال فرهنگی است، جلسه علنی شورا تعطیل است، حال جای سؤال است که چندنفر از اعضای شورا در این افتتاحیه شرکت کردند؟ که بنا به اطلاعات دریافتی تنها چند نفر شرکت کرده بوده و لزومی نداشت جلسه تعطیل شود. تعطیلی جلسه هفته آتی به دلیل قرار گرفتن در هفته تبلیغات طبیعی است، اما جای سؤال است که چرا جلسه روز سهشنبه هم تعطیل شد، به نظر میرسد جلسات علنی را تا انتخابات تعطیل کردند تا تعرضی به مدیریت فعلی شهر نشود و این خود رای بودن رئیس شورای شهر جای تعجب دارد. تعطیلی جلسات شورا طی دو هفته تخلف رئیس شورای شهر است، یک ماه است که درخواست نطق پیش از دستور ارائه کردم اما میگویند شش نفر جلوی شما در نوبت هستند.
حافظی در ادامه نشست خود با طرح این ادعا که قالیباف از ظرفیتهای شهر و شهرداری در راستای کارهای انتخاباتیاش استفاده میکند، مدعی شد: دو هفته قبل ۵۰ نفر از یکی از استانهای کشور به تهران آمده و در هتل هویزه مستقر شدهاند که کارهای ستاد انتخاباتی قالیباف را انجام دهند، این در حالی است که هزینه اقامت آنها توسط شهرداری پرداخت شده است و جالب است بدانید که ساختمان ستاد قالیباف در خیابان مطهری فیبر نوریاش توسط یکی از پیمانکاران شهرداری نصب شده که این گواه این است که قالیباف از ظرفیتهای شهر و شهرداری در راستای کارهای انتخاباتی خود استفاده میکند.
رئیس کمیسیون سلامت شورای شهر تهران همچنین درباره جابهجایی معاونان شهردار طی چند ماه اخیر گفت: این جابهجاییها بازی شطرنج شب انتخابات است و تعجب برانگیزتر اینکه معاون خدمات شهری بدون هیچ سابقه فرهنگی به معاونت فرهنگی میرود، معاونتی که بودجههایش به طور قطعی تخصیص داده میشود و چون در حوزه فرهنگی است هیچ کدام از اقداماتش سند نمیخواهد.
حافظی در مورد مساله واگذاری املاک به افراد خاص با بیان اینکه تخلف محرض و مبین است، تصریح کرد: به شهرداری اجازه داده شده بود که تخفیفها به تعاونیهای مسکن داده شود نه به افراد و این تخلف محرض است و باید به آن رسیدگی شود. تخلفات قالیباف کمتر از شهرداران پیشین نیست و وقتی از شهرداری برود، تخلفات تازه مشخص میشود، علاوه بر اینکه بدنه شهرداری، رضایت ندارند، در مورد بدهی شهرداری هم میزان آن مشخص نیست و گزارشی از شهرداری به شورا آمد که نشان میداد میزان بدهی ۲۴ هزار میلیارد تومان است، اما هفته قبل معاون شهردار در جلسه غیررسمی این عدد را تکذیب کرد و گفت میزان بدهیها بسیار کمتر از مقدار اعلامی است. من چندی پیش دیدم تندگویان یکی دیگر از اعضای شورا، مبلغ بدهی را ۶۰ هزار میلیارد تومان عنوان کرده است، اما برآورد من این است که میزان بدهیها با جمع بدهی پروژههای در حال اجرا حدود ۴۰ هزار میلیارد تومان است اما باز هم این عدد قطعی نیست.
او همچنین در رابطه با انتخابات ریاست جمهوری با اشاره به کنارهگیری قالیباف از انتخابات، اظهار کرد: برداشت من از رفتارهای انتخاباتی قالیباف این است که قصد کنارهگیری دارد چراکه شما دیدید در مناظره دوم از آموزش عالی از او سؤال میشود که یک سؤال کلیدی است و رأی آور بود اما ۳۰ ثانیه به آن اشاره میکند و بعد میرود به موضوع دختر وزیر که یک موضوع بیربط است، این نشان میدهد قالیباف قصد ماندن در صحنه انتخابات را ندارد و تنها برای تخریب دولت آمده است و فکر هم نمیکنم بیشتر از ۳ تا ۴٫ ۵ میلیون رأی بیاورد. انتظار داریم که قانونگذار در شورای شهر بعدی به طور جدیتر وارد شود؛ چراکه معتقدم اعضای شورای نیمهوقت نمیتوانند وقت کافی برای حل مشکلات مردم بگذارند و بخصوص حالا که اعضای شورا به ۲۱ نفر کاهش یافته و به دلیل نواقص در زیرساختهای نرمافزاری و سختافزاری که در حوزه نظارت وجود دارد، باید اعضاء به طور تمام وقت برای حل مشکلات وقت بگذارند.
آنچه مشخص است این است که بین گفتههای اعضای شورای شهر ضد نقیض فراوانی وجود دارد از آن جایی که عدهای این تعطیلی جلسات را امری عادی دانسته و عده دیگری آن را تخلف رئیس شورا میدانند تا خیلی از موارد دیگری که طی این مدت بیش از هر چیز تضاد بین اعضای شورا را نشان میدهد. امید این است که در شورای پنجم شهر تهران شاهد اینگونه تضادها نباشیم.
منبع: بهارنیوز