رژیم غذایی مناسب برای بیماران مبتلا به آرتریت پسوریاتیک
به گزارش آلامتو و به نقل از دکتر کرمانی؛ اگر مبتلا به آرتریت پسوریاتیک هستید دلایل زیادی برای سالم غذا خوردن خواهید داشت. بیماری خود ایمنی که به ۳۰ درصد افراد مبتلا به پسوریازیس حمله می کند و می تواند باعث بروز درد، ورم و سفتی در عضلات شود. و از آنجا که کیلو های اضافی به فشار روی مفاصل می افزایند – به صورت بالقوه نشانه های به آرتریت پسوریاتیک را بدتر می کند و به مرور زمان باعث زوال مفاصل می شود. بیماران مبتلا به آرتریت پسوریاتیک باید تثبیت وزن سالم را به یک هدف برای خود تبدیل کنند.
افراد مبتلا به آرتریت پسوریاتیک برای چیدمان برنامه غذایی خود باید این نکته را هم در نظر بگیرند که پسوریازیس می تواند به مرور باعث بروز دیگر مشکلات سلامتی نیز بشود مانند فشار خون بالا، کلسترول بالا، چاقی و دیابت. مخصوصا افرادی که علاوه بر آرتریت پسوریاتیک به پسوریازیس نیز مبتلا هستند باید به سراغ غذاهایی بروند که سلامت قلب و سطح کلسترولشان را تثبیت کند. همزمان باید از خوردن غذاهایی که التهاب را افزایش می دهند، حاوی کالری خالی و سرشار از کلسترول هستند و می توانند منجر به افزایش وزن شوند بپرهیزند.به خواندن این مقاله ادامه دهید تا شما را با غذاهایی که باید از آنها بپرهیزید آشنا کنیم و بگوییم خوردن کدام غذاها بیشتر توصیه می شود.
تنقلات شیرین و قندی نخورید!
تنقلات قندی مواد مغذی بسیار پایینی دارند و موجب افزایش وزن، افزایش کلسترول و فشار خون هستند و همچنین خطر ابتلا به دیابت، سرطان و بیماری های قلبی را نیز افزایش می دهند. مصرف نشاسته های تصفیه شده و قند می تواند باعث افزایش تولید مولکول های پیش التهابی شود که سیتوکین نام دارند. به عبارت دیگر محدود کردن دریافت قندتان راه کاری هوشمندانه برای همه است اما برای آنهایی که مبتلا به آرتریت پسوریاتیک هستند تاثیر ویژه ای دارد.
خبر خوب: می توانید میل خود به غذای شیرین را همچنان با میوه ها برطرف کنید.
نوشابه نخورید!
مانند شیرینی، نوشابه نیز کالری بسیار بالایی دارد و سرشار است از قند، نوشابه های رژیمی نیز چندان بهتر نیستند: نمونه های رژیمی که دارای قند های مصنوعی مانند آسپارتام و سوکرالوز هستند ارتباطاتی با افزایش خطر ابتلا به دیابت نوع ۲، بیماری های قلبی، افسردگی و فرسایش دندان ها دارند. بعلاوه نوشابه های رژیمی هیچ ارزش غذایی ندارند و همچنان می توانند باعث افزایش وزن شوند – حتی با اینکه برچسب بدون کالری خورده اند.
غذاهای فرآوری شده نخورید!
غذاهای کنسرو شده، نیمه پخته، کافی کریمر های طعم دار و تمام محصولات فرآوری شده ای که پر شده اند از قند، نمک و مواد نگه دارنده. در طی این فرآیند غذاها دست کاری شده و به خاطر روغن های هیدروژنه علاوه بر اینکه ناسالم می شوند کالری شان نیز بسیار بالاتر از آنچه واقعا هستند می رود.
خوردن غذاهای فرآوری شده هیچ لطفی به پوست، مفاصل یا قلبتان نمی کنند. اگر قصد دارید غذاهای فرآوری شده را که خیلی زیاد هستند به حداقل برسانید به جایشان از غذاهای تازه و کامل استفاده کنید. اگر مجبور شدید از محصولی که فرآوری شده است استفاده کنید، قبل از خرید ابتدا قسمت اطلاعات تغذیه ای آن را چک کنید تا مطمئن شوید مواد مضر زیادی نداشته باشد.
لبنیات؛ ممکن است نخوردنش بهتر باشد
برخی افراد مبتلا به آرتریت پسوریاتیک ممکن است بعد از مصرف لبنیات احساس کنند علائمشان بدتر شده. همیشه صحبت از اینکه ممکن است شیر منبع التهاب باشد وجود دارد، بنابراین به بیماران با هر نوع بیماری التهابی توصیه می شود که مصرف شیر خود را کاهش دهند.
اما لبنیات به طرق دیگر برایمان خوب است ( برای مثال شیر بدون چربی حاوی مواد مغذی مهم است و ماست سرشار است از پروبیوتیک ها )، بنابراین اگر می توانید بدون اینکه علائمتان را بدتر کند تحملش کنید به مصرفش ادامه دهید.
سالمون بخورید
اگر به آرتریت پسوریاتیک مبتلا هستید ماهی های چرب مانند سالمون، خال مخالی و قزل آلا باید حتما در برنامه غذایی تان باشد. این ماهی ها سرشار از پروتئین و ویتامین D و برای مغز مفید هستند و می توانند خطری که به واسطه دیابت، چشم ها را تهدید می کند کاهش دهند. به علاوه اسید چرب های امگا ۳ می توانند خاصیت ضد التهابی نیز برایتان داشته باشند.
و شاید مهم ترین چیز برای بیماران آرتریت پسوریاتیک این باشد که اسید چرب های امگا ۳ بسیار برای قلب مفید هستند و می توانند خطر بیماری های قلبی را کاهش دهند. برای بهینه کردن سلامت قلب و عروق توصیه می شود در هفته دو وعده ماهی میل کنید.
جای هیچ سوالی نیست که آجیل ها برای قلب عالی هستند. با اینکه تمام انواع آن دارای چربی های غیر اشباع هستند اما گردو به صورت ویژه ای مفید است. آنها سرشار از اسید آلفا لینولئیک هستتند؛ یک نوع اسید چرب امگا ۳ که می تواند به آریتمی قلب کمک کند و بعد از یک وعده سنگین و چرب التهاب در شریان ها را کاهش دهد.
آجیل ها همچنین می توانند از دیگر بیماری ها پیشگیری کنند. محققان دریافتند افرادی که معمولا یک مشت آجیل میل می کنند ( مانند فندق، گردو، بادام و بادام زمینی ) حدود ۳۰ درصد کمتر در خطر بیماری های قلبی و ۱۵ درصد کمتر در خطر سرطان هستند. ۴۰ درصد آنها خطر ابتلا به دیابتشان کم می شود و ۲۵ درصد امکان مرگشان بر اثر دیگر مشکلات سلامت کاهش می یابد. مصرف مرتب آجیل ها می تواند التهاب مضر در سراسر بدن را کاهش دهد.
توت بخورید
میوه های تازه و سبزیجات باید بخشی از برنامه غذایی هر فرد باشد. اما توت های رنگارنگ – توت فرنگی، بلوبری، تمشک و دیگر انواع توت ها که خیلی زیاد هستند – به عنوان سوپر غذاها شناخته می شوند چون سرشار از آنتی اکسیدان ها و پلی فنول ها هستند که به مقابله با بیماری های قلبی کمک می کنند و خطر سکته قلب را کاهش می دهند.
بنابراین اگر از مبتلایان به آرتریت پسوریاتیک هستید به غذاهای بیشتری نیاز دارید که نشان داده اند حاوی آنتی اکسیدان هستند.
به جز این دلایل دیگر نیز وجود دارد که توت ها را دوست داشته باشید: توت ها سرشار از فیبرهای سیر کننده و ویتامین های مفید هستند. توت تازه ای که میوه فروشی ها می خرید بهترین نوع است، اما توت های منجمد هم بد نیستند و می توانید زمانی که فصل توت گذشته از آنها استفاده کنید.
برترین جاهای دیدنی روسیه برای تفریح
۶ راه خانگی برای سفید کردن دندانها
منبع: آلامتو