رئیس کمیته حقوق بشر قطر:‌ تحریم‌های عربستان و متحدانش از دیوار برلین هم بدتر است

رئیس کمیته ملی حقوق بشر قطر درباره محاصره کشورش از سوی عربستان و هم‌پیمانانش گفت: پیامدهای این تحریم‌ها تخریب‌کننده و بدتر از دیوار برلین هستند.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری فرانسه، علی بن صمیخ المری،‌ رئیس کمیته ملی حقوق بشر قطر با اشاره به قضیه جدایی یک زن قطری از طفل شیرخوارش در رودگاه ابوظبی، اقدامات کشورهای عربی منطقه یعنی عربستان، امارات، بحرین و مصر علیه کشورش را “مجازات‌های دسته‌جمعی” توصیف کرد و گفت:‌ تصمیمی که این کشورها برای قطع روابط دیپلماتیک خود با قطر اتخاذ کرده‌اند،‌ نقض آشکار حقوق شهروندان کل منطقه است.

المری در ژنو در جمع خبرنگاران گفت: این محاصره و این اقدامات به آنچه “مجازات‌های دسته‌جمعی” خوانده می‌شود، منجر شده است و من از جامعه جهانی می‌خواهم در این مساله ورود کند.

از جمله اقدامات این چهار کشور علیه قطر اعلام مهلتی دو هفته‌ای برای شهروندان قطری جهت خروج از خاک این کشورها و فراخواندن شهروندانشان از قطر بود.

المری با اشاره به اینکه در هر خانواده قطری دستکم یک عضو در کشوری دیگر در منطقه زندگی می‌کند،‌ گفت: این کوچ اجباری منجر به نقض آشکار قوانین بین‌المللی حقوق بشر می‌شود.

رئیس کمیته ملی حقوق بشر قطر افزود: این اقدامات بدتر از دیوار برلینی است که میان خانواده‌ها جدایی انداخت.

وی با اشاره به قوانین سخت‌گیرانه تعیین شده از سوی چهار کشور مذکور از جمله پنج تا ۱۵ سال حبس برای کسانی که از قطر حمایت کنند و یا هرگونه مخالفتی با اقدامات این دولت‌ها علیه دوحه داشته باشند، از ارسال ۱۰۶۴ مورد شکایت در این خصوص به دفتر کمیته خبر داد.

المری گفت: یک شهروند زن قطری که با مردی اماراتی ازدواج کرده بود، قصد داشت از امارات وارد قطر شود اما در فرودگاه ابوظبی به او ابلاغ شد که نمی‌تواند همراه فرزند شیرخواره‌اش که تابعیت امارات را دارد، سفر کند. علاوه بر این بسیاری از دانشجویان قطری که در این کشورها تحصیل می‌کنند نیز دچار مشکل شده‌اند، از جمله یک دختر قطری که دانشجوی سال آخر یکی از دانشگاه‌های امارات است، مجبور به بازگشت به کشورش شده و چهار سال تلاشش از بین رفت.

این مسئول قطری در ادامه از عربستان و هم‌پیمانانش خواست در تصمیم خود تجدیدنظر کرده و از محاصره قطر دست بردارند.

وی از جامعه جهانی خواست این کشورها را برای توقف اقدامات مذکور تحت فشار بگذارند.

همچنین او از زید بن رعد الحسین، کمیسیونر عالی حقوق بشر سازمان ملل خواست هیاتی را برای بررسی پیامدهای تحریم‌ها به قطر اعزام کند.

وی از دولت قطر نیز خواست، اقدامی فوری و در سطح بین‌الملل برای لغو محاصره‌های اعمال شده با مراجعه به شورای امنیت یا از طریق سازمان ملل انجام دهد.


منبع: الف