درمان مشکلات مفصلی با امگا-۳
برای درمان بیماران با التهابات مفاصل بهتر است ابتدا مکمل های غذایی حاوی EPA ، DHA (روغن ماهی) را با دوز بالا به بدن رسانده و سپس به تدریج از آن کم کرده و برروی تغذیه حاوی این دو اسید چرب (یعنی ماهی) قرار دهیم.
در گروهی از تحقیقات انجام شده توسط دانش پژوهان آمریکایی دیده شده است که تعداد سه عدد قرص روغن های در روز توانسته است تأثیر مثبتی در بهبود آرتریت روماتوئید داشته باشد. که توسط FDA (Food and Drug Adminestration) نیز تایید شده است.
علاوه بر آن بعضی از محققین اسکاندیناوی معتقدند که ویتامین E و ویتامین D در کنار روغن ماهی بایستی اضافه شود و توصیه به مصرف ۵۰ میلی گرم برای هر کیلو وزن بدن EPA و ۳۰ میلی گرم به ازاء هر کیلو وزن بدن DHA و یا مصرف دو مرتبه ماهی در هفته را برای همگان می کنند. مثلاً یک فرد ۷۰ کیلوگرمی، بایستی ۵/۳ گرم EPA و۱/۲ گرم DHA به همراه ویتامین های E.D روزانه مصرف کند.
جالب توجه این است که گروهی از دانشمندان در طی تحقیقات خود به این نتیجه رسیده اند که مصرف اسیدچرب امگا-۳ می تواند خشکی مفصلی صبحگاهی و درد را بیماران مبتلا به آرتریت روماتوئید کاهش دهد.
در کنگره پزشکی که با حضور متخصصین مختلف برگزار شده بود، سوالاتی مبنی بر مدت زمان مصرف امگا-۳برای دریافت نتیجه مطلوب، شده بود. حقیقت این است که در آزمایشات مختلف مشاهده شده است که بیماران در طی ۳ الی ۱۲ هفته از شروع مصرف امگا-۳ به صورت کپسول و یا خوردن ماهی، توانسته اند به یک نتیجه مطلوب برسند در حقیقت به علت تفاوت بدنی انسان ها با یکدیگر از یک طرف و هم چنین قرار گرفتن این ماده یعنی امگا-۳ در گروه مواد مکمل، نه دارویی از طرفی دیگر، زمان اثر آن در افراد مختلف می تواند متفاوت باشد.
درمان و آموزش پزشکی ضمن بیان این مطلب اظهار داشت: در دوران یائسگی و کهنسالی، مصرف امگا ۳ باعث به حداقل رساندن تحلیل استخوانی می شود که مهم ترین منابع امگا ۳، ماهی های چرب و اقیانوسی مانند ماهی سالمون، ماهی تن، ماهی آزاد و شاه ماهی بوده که در پیشگیری و درمان مشکلات استخوانی بسیار مؤثر است.
وی افزود: پوکی استخوان یا استئوپروز یک ناهنجاری استخوانی است که در آن توده استخوانی کاهش می یابد که افزایش سن، ضعف، شکستگی استخوان ها، خمیدگی پشت و کوتاه شدن قد از نشانه های ابتلا به این بیماری است.
به گفته معانی، رعایت رژیم غذایی مناسب، فعالیت ورزشی مناسب، دوری از عوامل تشدید کننده افزایش پوکی استخوان و ارزیابی های لازم برای تعیین میزان تراکم استخوانی، بهترین روش برای پیشگیری از پوکی استخوان است.
این کارشناس تغذیه با اشاره به این که تغذیه مناسب از روش های مؤثر برای پیشگیری از پوکی استخوان است، گفت: دریافت کافی منابع کلسیم نقش موثری در اجزای اصلی سازنده استخوان دارد و مواد لبنی هم از منابع خوب کلسیم هستند و درکنار مواد لبنی، سبزیجات برگ سبز تیره، انواع کلم ها، کنجد، بادام و حبوبات از دیگر منابع کلسیم هستند
درمان مشکلات مفصلی با امگا-۳
منبع: مه شو