درمان رفلاکس اسیدی در نوزادان

رفلاکس اسید جریانی از محتویات معده است که به مری باز می گردد. در نوزادان اینگونه نارسایی ها سبب استفراغ می شوند که معمولا به تف کردن شناخته می شود. در اینجا مروری کوتاه بر درمان این مشکل خواهیم داشت.
رفلاکس اسید یا رفلاکس معده به مری جریان عقب مانده از محتویات معده به مری است که گاهی اوقات از دهان خارج می شود. در طولانی مدت ، برگشت اسید معده می تواند به سطح مری آسیب برساند و باعث بروز مشکلات بهداشتی دیگر شود. تقریبا این مشکل در تمامی کودکان شناخته شده است بخصوص زمانی که اندکی غذا می خورند. زمانی که نوزادان به ۱۲ تا ۱۸ ماهگی می رسند این حالت به شکل تف کردن بروز پیدا می کند که می تواند سبب بروز مشکلات تنفسی برای نوزاد گردد.
از جمله علائم رفلاکس اسید در نوزادان عبارتند از : استفراغ مکرر یا تف کردن ناگهانی که گاهی با گریه همراه است ، مشکلات تغذیه ، امتناع از غذا ، عق زدن های مکرر ، سکسه های مکرر، بوی بد دهان و مشکلات تنفسی. در برخی از نوزادان این بیماری ممکن است منجر به گلودرد ، مشکل در افزایش وزن و عفونت های مکرر گوش یا سینوس شود.
درمان رفلاکس اسیدی در نوزادان بستگی به علائم و شدت آن دارد. حتی پزشکان ممکن است درمانی را برای نوزادان تجویز نکنند. درمان برای کسانیکه از علائم شدید رنج می برند بسیار ضروری است که روش های درمانی عبارتند از تغییر در شیوه زندگی و مصرف دارو.
تغییر در شیوه زندگی
تغییر در موقعیت تغذیه ای نوزاد ایجاد کنید و او را در طول تغذیه صاف نگه دارید و برا یمدت ۳۰ دقیقه نیز صاف بماند.
ناحیه سر را در تخت نوزاد خود حدود ۳۰ درجه بالا ببرید. این امر ممکن است از برگشت محتویات معده به مری جلوگیری کند.
سعی کنید وعده های غذایی نوزاد را کم کنید و تعداد دفعات آن را افزایش دهید. زیرا خوردن زیاد نیز در ایجاد رفلاکس نقش دارد.
به آرامی پشت نوزاد بزنید تا آروغ بزند این امر ممکن است فشار معده را که باعث رفلاکس می شود کاهش دهد.
اگر پزشک شما اجازه می دهد می توانید از مواد غذایی مایع یا حتی جامد برای نوزاد استفاده کنید. هرگونه تغییر در وعده غذایی و یا تغییر در زمان بندی تغذیه باید با مشورت پزشک متخصص صورت گیرد.
همچنین توصیه می شود که مادران شیرده از مصرف مواد غذایی حاوی کافئین ، شکلات ، سیر و دیگر مواد غذایی که در بروز رفلاکس در نوزادان نقش دارند ، پرهیز کنند. این تغییر در شیوه زندگی برای نوزادان با علائم خفیف توصیه می گردد و نوزادانی که از علائم شدید رنج می برند باید اقدامات درمانی را شروع کنند.
دارو
داروهای پزشکی برا رفلاکس اسید اغلب برای نوزادان با علائم شدید تجویز می شوند. این شیوه درمانی همچنین برای نوزادان که با تغییر در شیوه زندگی ، تغییری نمی کند نیز کاربرد دارد. داروهای تجویز شده برای خنثی و یا کاهش اسید معده می باشند. بطور کلی آنتی اسیدها ، مسدود کننده های اسید و مهار کننده های پمپ پروتون تجویز می شوند. این داروها آنزیم هایی را که در تولید اسید معده نقش دارند مسدود می کنند.از دیگر داروها می توان به هماهنگ کنندگان دستگاه گوارش اشاره کرد. داروها با توجه به شرایط فردی تجویز می شوند و توجه داشته باشید که هرگز بدون مشورت با پزشک دارو مصرف نکنید.
منبع: mahsho.com