خلوت کریمخانی؛ مکانی دنج با غباری از حقیقتی تلخ (+عکس)
پولنیوز -این مجموعهی ارزشمند تاریخی که در مرکز پایتخت واقع شده است، به واسطهی معماری و قدمت ساخت، توانسته است نظر بسیاری از محققان، کارشناسان و گردشگران را به خود جلب سازد. مجموعهای که از ساختمانها و بناهای مختلفی تشکیل شده و پیشینهی احداث آنها به زمان حکومت زندیه و قاجاریه بازمیگردد.

البته نباید از این نکته غافل شد که زمان شروع ساخت کاخ گلستان، طبق اظهارات مورخان و کارشناسان همزمان با کلید خوردن ساخت عمارت «ارگ تهران»، در زمان سلطنت شاه طهماسب صفوی است؛ این در حالی است که در دوران حکومت قاجاریان از این مجموعه برای نخستین بار به عنوان محل سکونت و منزلگاه پادشاهان قاجار استفاده شد. شاید همین امر از دلایل اصلی توسعه و پیشرفت این مکان تاریخی در سالها و دوران آتی باشد.

همچنین در کنار بناها و آثار تاریخی که در این کاخ زیبا و تماشایی وجود دارد، میتوان به اتفاقات و رخدادهای مختلف تاریخی اشاره کرد که مهمترین آنها، تاجگذاری تمامی شاهان قاجار و پهلوی است که در این مکان اتفاق افتاده است. در زمان پهلوی دوم نیز از کاخ گلستان به عنوان محلی برای میزبانی از روسای جمهور کشورهای مختلف استفاده میشد.

«خلوت کریمخانی»، نام یکی از بخشهای کاخ گلستان است؛ ایوانی کوچک، سرپوشیده و ستوندار که از سه جهت باز است و در گوشهای از بخش شمال غربی این کاخ و درست در مجاورت و چسبیده به دیوار «تالار سلام» این عمارت بزرگ و تاریخی، قرار دارد. خلوت کریمخانی به نام «جلو خان» نیز شهرت یافته است که در دل خود، حقیقتی تلخ و تقریبا فراموش شده را ثبت کرده است.
چرا که پس از دفن کریم خانزند در موزه پارس شیراز، دوازده سال بعد آقامحمد خان به علت کینهای که به کریم خان زند داشت او را نبش قبر کرد و آقامحمدخان، استخوان های کریمخان را در راهرو کاخ گلستان تهران به خاک سپرد و هر روز بر روی قبر کریم خان راه میرفت و با نوک شمشیر برقبر کریم خان میکوبید .
منبع:کجارو
منبع: پول نیوز