خرید و فروش مدرسه با دانشآموز به صورت یکجا
این روزها رسانهها از آگهی فروش مدرسه غیردولتی فعال در مقطع پیش دبستانی و دبستان با ۱۰۶ دانشآموز گزارش میدهند؛ اقدامی که کارشناسان از آن با عنوان مدل کوچک شده واگذاری مدارس از سوی آموزش و پرورش به مؤسسان مدارس غیردولتی یاد کردهاند.
روزنامه جوان نوشت: این روزها رسانهها از آگهی فروش مدرسه غیردولتی فعال در مقطع پیش دبستانی و دبستان با ۱۰۶ دانشآموز گزارش میدهند؛ اقدامی که کارشناسان از آن با عنوان مدل کوچک شده واگذاری مدارس از سوی آموزش و پرورش به مؤسسان مدارس غیردولتی یاد کردهاند.
مسئلهای که به دنبال پیگیری رسانهها از سوی رئیس سازمان مدارس غیردولتی و توسعه مشارکتهای مردمی تخلف قانونی محرز و قابل پیگرد خوانده شده است.
طی روزهای گذشته یک مؤسس مدرسه غیردولتی در استان البرز با انتشار آگهی اقدام به فروش یک مدرسه با هفت پایه تحصیلی دانشآموز کرده است. این مؤسس مدرسه غیردولتی در آگهی فروش مدرسه خود آورده است: «مدرسه غیرانتفاعی از پایه پیش دبستان تا ششم ابتدایی فعال با هفت سال سابقه و با تمام امکانات و مجوز واگذار میشود. مدرسه واقع در فردیس کرج با سوددهی روزافزون.»
آگهیدهنده در خصوص فروش مدرسه گفته است: «دبستان مورد نظر از دوره پیش دبستانی تا ششم ابتدایی ۱۰۶ نوآموز و دانشآموز دارد. این مدرسه در یک ساختمان استیجاری فعالیت میکند و قیمت نهایی تعیین شده برای آن ۶۰۰ میلیون تومان است. امتیاز آن را نیز از حقیقی به حقوقی تغییر میدهیم و آن را به صورت دائمی منتقل میکنیم تا هیچ مشکلی پیش نیاید. شهریه پیش دبستانی یک میلیون و ۳۰۰ هزار تومان و هر پایه ابتدایی ۲ میلیون تومان است. ضمن اینکه حاضر هستند تا ۳۰۰ میلیون تومان دریافت کنند و ۵۰ درصد امتیاز را واگذار کنند.»
اینها نمونههایی از بخش خصوصی هستند که آموزش و پرورش برای برونرفت از مسائل مالی خود دست به دامن آنها شده حتی به قیمت درافتادن با بنیاد تعلیم و تربیت؛ بخش خصوصیای که با وجود تمام تسهیلات در نظر گرفته شده توان اداره خود را هم در این حوزه ندارد. آیا مدرسه مزبور صلاحیت تأیید حداقل صلاحیتهای حرفهای و آموزشی و تربیتی متقاضیان خرید این مدرسه را دارد؟ چه تضمینی وجود دارد که سایر مؤسسان مدارس غیردولتی بعد از بهرهبرداری از تسهیلات و امتیازات دولتی در صورت ناتوانی در اداره مدرسه آن را به فروش نگذارند؟
منبع: alef.ir