توصیه هایی برای پیشگیری از آنفلوآنزا

راه اصلی پیشگیری از انفلوآنزا (فلو)، تزریق واکسن آنفلوآنزا است، که هر ساله در فصل پاییز صورت می گیرد. از آنجایی که آنفلوآنزا می تواند عوارضی را به دنبال داشته باشد، تزریق واکسن آن در افرادی که بسیار در معرض خطر ابتلا به این بیماری هستند، قویاً توصیه می شود.
داروهای آمانتادین و ریمانتادین، در ۷۵ الی ۹۰ درصد موارد در پیشگیری از آنفلوآنزای نوع A موثر بوده و از آنها می توان در کنار واکسن استفاده کرد. هر چند کارایی زانامیویر و اسلتامیویر در پیشگیری از آنفلوآنزا هنوز به تأیید نرسیده، اما مطالعات حاکی است که این داروها هم دارای چنین ظرفیتی هستند.
آنفلوآنزا تا چه حدی است؟
موارد مجرای آنفلوآنزا، عموماً چند روز بیشتر طول نمی کشند و بدون برجا گذاشتن عوارضی برطرف می شوند. اما همه گیری های این بیماری هنوز هم هر ساله، مسوول مرگ تقریباً ۲۰۰۰۰ نفر در ایالات متحده است.
این بیماری می تواند منجر به عوارضی همچون برونشیت (التهاب نایژه ها)، پنومونی (سینه پهلو) و تشدید بیماری های مزمن موجود در فرد مثل بیماری قلبی یا آسم شود.
عوارض آنفلوآنزا، در سالمندان و افراد دچار ضعف سیستم ایمنی یا اختلالات مزمن شایع تر است.
درمان
استراحت اصلی ترین درمان آنفلوآنزا است. در برخی از موارد، دارو در کاهش سیر بیماری موثر است.
در ایالات متحده چهار داروی ضد ویروس برای درمان آنفلوآنزا به تأیید رسیده است : آمانتادین (سیمترل)، ریمانتادین (فلومارین)، زانامیویر (رلنزا) و اسلتامیویر (تامی فلو).
آمانتادین و ریمانتادین، که هر دو به صورت خوراکی مصرف می شوند، تنها در برابر آنفلوآنزای A موثرند. اینها می توانند نشانه ها را برطرف و دوره بیماری را کوتاه کنند.اثرات جانبی این داروها ممکن است شامل : بی خوابی، سرگیجه یا اختلال در تمرکز حواس، به ویژه در سالمندان باشند.
زانامیویر و اسلتامیویر برای درمان هر دو آنفلوآنزای A و B استفاده می شوند و می توانند دوره بیماری را تا یکی دو روز کوتاه کنند. این دو دارو جزو دسته جدیدی از ترکیبات ضد ویروسی موسوم به مهار کننده های نورآمینیداز هستند. این داروها فعالیت آنزیمی به نام نورآمینیداز، که نقش مهمی در انتشار و رشد ویروس ها از سلول های مبتلا بر عهده دارد. را مهار می کنند زانامیویر، که دارویی استنشاقی است. برای افراد ۱۳ ساله و بزرگ تر در دسترس است. اسلتامیویر، دارویی خوراکی است و تنها در افراد بالای ۱۸ سال تجویز می شود.
منبع: مه شو