تغییرات و مراقبت های پوست و مو در تابستان
به طور کلی با شروع فصل تابستان و گرم شدن هوا ، برخی تغییرات فیزیولوژیک در ساختمان پوست ، مو و ناخن ما اتفاق می افتد. در زیر شما را با برخی از این تغییرات آشنا می کنیم:
عرق سوز شدن و ابتلا به قارچ های پوستی
تابستان برای بیشتر افراد ، به ویژه کسانی که مجبور به گذراندن ساعاتی از روز خود در خارج از منزل هستند ، همیشه با تعریق فراوان و مشکلات پوستی ناشی از آن همراه بوده و هست. مثلا عرق سوز شدن یکی از شایع ترین ناراحتی های آزار دهنده پوست در تابستان است. ابتلا به قارچ های پوستی مانند درماتوفیتوزها در لا به لای انگشتان پا ، کشاله ران یا چین های بدن نیز در این فصل گرم سال بسیار شایع می شود. چرا ؟ چون قارچ ها عاشق محیط های گرم ، تاریک و مرطوب هستند و این محیط ها در فصل تابستان در قسمت چین های بدن برای آن ها به راحتی فراهم می شود. به همین خاطر افرادی که برای مدت طولانی در روزهای گرم تابستان ، پاهای خود را داخل کفش های کاملا بسته نگه می دارند یا شلوار ها و بلوز های تنگ و نامناسب پلاستیکی می پوشند ، شرایط ابتلا به قارچ پوستی را در خودشان بیشتر فراهم می کنند.
لکه های قهوه ای
گاهی برخی از افراد از ایجاد یا تشدید لکه هایی قهوه ای رنگ در قسمت پشت شانه و سینه های خود در فصل تابستان شکایت می کنند و نمی دانند که دلیل ابتلا به این لکه های پوستی ، نوعی قارچ به نام پیتریازیس ورسیکالر است. میزان رشد و فعالیت این قارچ پوستی در فصل تابستان و با افزایش میزان تعریق ، بیشتر می شود و به همین دلیل ممکن است برخی از افراد با ایجاد یا تشدید لکه های قهوه ای رنگ در قسمت بالا تنه خود در فصل تابستان مواجه شوند. معمولا این لکه ها در بسیاری از افراد در فصل زمستان و با خنک تر شدن هوا و کاهش میزان تعریق ، کم رنگ می شوند و یا از بین می روند. البته اگر فردی نسبت به این لکه ها حساسیت زیادی داشته باشد ، می تواند با مراجعه به پزشک در تابستان و دریافت تجویزهای لازم ، تا حدی از شر آن ها خلاص شود. ضمن اینکه در مواردی هم لکه های قارچی با استفاده از شامپوهای ضد قارچ بسیار کمتر می شوند و حتی از بین می روند.
عرق جوش
نکته بعدی در مورد عرق جوش هایی است که بیشتر در ناحیه کمر و در فصل تابستان ایجاد می شوند. معمولا کسانی که در محیط های گرم کار می کنند یا افرادی مانند راننده ها و حتی کارمندها که برای مدت طولانی در طول روز روی صندلی می نشینند و کمرشان در تماس مداوم با پشتی صندلی قرار دارد ، کمرشان بیشتر از سایر افراد عرق می کند و دچار عرق جوش می شود. این افراد می توانند با پوشیدن زیرپوش های نخی ، میزان واکنش پوستی خود در اثر تعریق را به شدت کاهش می دهند. ضمن اینکه باید در فواصل زمانی مختلف و هر زمانی که برایشان ممکن بود ، از روی صندلی خود بلند شوند تا عرق کمرشان و پشتی صندلی ، خشک شود.
منبع: مه شو