ایران ۵برابر کشورهای پیشرفته دانشگاه دارد، اما در خدمت اشتغال نیست
روزنامه جوان نوشت: آرزوی هر پدر و مادری این است که فرزندش تحصیلات عالیه داشته باشد. رفتن به دانشگاه و نشستن روی نیمکتهای سفت دانشگاه هم آرزوی هر جوانی است. اما این آرزو تنها در جهت گرفتن مدرک است نه آموختن تخصص و حرفه.
تعداد دانشگاههای تازهتأسیس با عناوین و اسامی جدید روزبهروز در حال افزایش است به نحوی که کوچکترین شهرهای کشور نیز یک دانشگاه دارد.
طبق آخرین گزارشها، ایران پنج برابر کشورهای پیشرفته دنیا دانشگاه دارد. در ایران ۲ هزار و ۶۴۰ واحد دانشگاهی وجود دارد در حالی که دو کشور پرجمعیت آسیایی یعنی چین و هند در ردههای پایینتری قرار دارند. فایده تأسیس اینهمه دانشگاه چیست؟ وقتی بیش ار حد نیاز جامعه، مهندس، کارشناس و دکترا تولید میشود جز شیوع بیماری مدرکگرایی در جامعه چه انتظار دیگری میتوان داشت. در تمام دنیا دانشگاهها بر اساس نیاز جامعه خود به تخصصهای مختلف، دانشجو میپذیرند.
بر همین اساس است که مهندسها و دکترهای آنها واقعاً مهندس و دکتر هستند نه مثل کشور ما که فقط درس میخوانند تا مدرکی داشته باشند. نه کارشناس و مهندسهای ما کارشناس و مهندسهای متخصص هستند و نه دکترهای ما و این هم به سیاستهای غلط آموزشی در کشور بازمیگردد.
منبع: alef.ir