از کدام منابع راهنمایی بخواهید

اگر در مورد این که آیا باید تحت درمان قرار بگیرید یا نه، تردید دارید با پزشک خانواده، کشیش یا ا داره راهنمایی شهرو ندان و یا مراکز تلفنی در کتابچه تلفن تماس بگیرید.
قبل از مراجعه به مشاور
اگر مشاور یا روان درمانگرتان را پیشاپیش ببینید و او را بررسی کنید، احتمال مفید واقع شدن مشاوره یا روان درمانی بیشتر می شود. توصیه های زیر مربوط به استفن پالمر و کاسیا زیمانسکا و خود من هستند. موقع برری مشاور یا درمانگر، این نکات را در نظر بگیرید :
* آیا مشاور واجد شرایط و مجرب است ؟
* آیا در زمینه درمان شناختی – رفتاری آموزش دیده است و آیا اصولاً از این رویکرد استفاده می کند ؟ درمان شناختی – رفتاری، صورت های مختلفی دارد از جمله رفتار درمانی عقلانی هیجانی و شناخت درمانی.
* آیا مشاور زیر نظر مشاور یا گروهی از مشاوران کار می کند ؟ اکثر متخصصان، نظارت را واجب می دانند.
* آیا مشاور عضو انجمنی حرفه است که تابع اصول اخلاقی می باشد ؟ اگر عضو چنین انجمنی است، یک نسخه از اصول اخلاقی آن انجمن را بگیرید.
* اهداف و انتظارات خود را با مشاور درمیان بگذارید
* در مورد دستمزد مشاور و تعداد جلسات و مدت مشاوره سوال کنید.
* و بالاخره قرارداد مشاوره بلندمدت نبندید مگر آنکه مطمئن شوید چنین مشاوره ای ضرورت دارد و به نفع شما است. اگر در این مورد شک دارید، نظر شخص دیگری را جویا شوید.
وقتی به دیدن مشاور می روید
* مرورهای منظم. از مشاور بخواهید گهگاه سیر پیشرفت شما را ارزیابی کند.
* روی مشکلات خود متمرکز بمانید. خود افشایی مشاور گهگاه سودمند است ولی اگر مشاور یکسره درباره مشکلات خود خرف زد به او تذکر بدهید.
* فاصله خود با مشاور را حفظ کید. هدایای مشاور را قبول نکنید (مگر آن که جزیی از درمان باشند، مثل کتاب) و دعوت های او را نپذیرید (مگر آن که برای درمان ضروری باشد، مثل حضور در یکی رستوران شلوغ برای رفع اضطراب اجتماعی). اگر مشاور بی دلیل یا به زور محل برگزاری جلسات مشاوره را تغییر بدهد برای مثال، جلسات مشاوره را در خانه خودش برگزار کند رفتارش مضر است. همچنین رابطه جنسی با مشاور نیز همیشه مضر است و مشاور یا درمانگر حق ندارد چنین روابطی با مراجعانش داشته باشد.
* دلواپسی های خود را بیان کنید. هر وقت احساس کردید مشاور شما را دست کم گرفته، تحقیر کرده یا فریب داه است و یا به مشاورتان شک کرده اید احساس خود را با مشاور در میان بگذارید. به جای آن که مشکلات را نادیده بگیرید، آنها را حل کنید. اگر مجاب نشدید با شخص دیگری مشورت کنید. با دوست، پزشک یا اداره راهنمای شهروندان، یا انجمنی که مشاور در آن عضویت دارد یا موسسه ای که مشاور را استخدام کرده است، مشورت کنید.
منبع: مه شو