آنالیز مواد تشکیل دهنده لوازم آرایشی تک به تک

لوازم آرایشی یا آلایشی؟!
لوازم آرایشی موادی هستند که به منظور بهسازی یا حفظ ظاهر یا بوی بدن انسان به کار می روند. لوازم آرایش شامل کرم های محافظت کننده پوست ، لوسیون ها (کرم های مایع) ، پودرها ، عطر ها ، رژ لب ، لاک ناخن ، مواد آرایشی چشم و صورت ، فر مو ، لنزهای رنگی ، رنگ مو ، ژل و اسپری مو ، دئودورانت ها (ضد بو) ، محصولات مربوط به نوزاد ، روغن شستشو ، کف وان (مایع ویژه وان) ، نمک شستشو ، روغن ها و دیگر انواع محصولات هستند.
از آن جا که کشور ما در استفاده از لوازم آرایشی یکی از رکوردداران جهان است و خانواده های ایرانی نیز به هنگام خرید ، کمتر به مواد سازنده و یا نام و کیفیت لوازم آرایشی و یا حتی تاریخ انقضا دقت می کنند بنابراین باید منتظر موجی از مبتلایان به سرطان در کشور باشیم ! مقداری از رژ لبتان را روی دستتان بمالید ، با یک انگشتر طلا روی آن را خراش دهید. اگر رنگ آن به مشکی تغییر کرد در این صورت شما متوجه می شوید ماده آرایشی مورد مصرف ، حاوی سرب است یا خیر. سرب یک ماده شیمیایی است که ماندن آن در مدت طولانی روی پوست بدن و یا تماس دائم آن با مخاط دهان فرد ، باعث بروز سرطان می شود.

آنالیز مواد تشکیل دهنده لوازم آرایشی تک به تک
سدیم لوریل سولفات
این ماده شیمیایی تقریبا در همه چیز از خمیر دندان گرفته تا شامپو استفاده می شود. عوارض جانبی آن شامل اگزما ، سوزش پوست و چشم ها ( با مصرف طولانی مدت) و التهاب و عفونت مجرای ادرار می باشد. خیلی خوب است که محصولات مربوط به کودکان را چک کنیم تا مطمئن شویم که در آن ها از کمترین میزان سدیم اوریل سولفات استفاده شده است چون تحقیقات نشان می دهد که این ماده منجر به آسیب رساندن به چشم کودکان می شود.

مواد شیمیایی گروه EDC
این مواد شیمیایی با کاهش تعداد اسپرم ها در مردان در ارتباط است. برخی از آن ها ، مثل نانیل فنول که در لوازم آرایشی مورد استفاده قرار می گیرد و بوتیل هیدروکسی آنیسول BHA و E320 (که ممکن است از ظرف های پی وی سی به مواد آرایشی نفوذ کند) ، از طرف مجامع بهداشت بین المللی با مقدار مشخص مصرف روزانه محدود شده اند. اما ، در طول زمان این مواد در بافت های بدنمان انبار می شوند و برخی متخصصین عقیده دارند که برای مصرف این مواد هیچ حد و اندازه ایمن و بی خطری وجود ندارد.
آلفا هیدروکسی اسید (AHA): AHA و BHA ها ، کشف محبوب صنعت آرایشی قند میوه و شیر هستند. این مواد روی لایه خارجی پوست عمل می کنند و گفته می شود که موجب جوان تر شدن پوست می شوند. اما آن طور که در تبلیغات می بینید ، واقعا چنین قدرتی ندارند. در واقع نه تنها باعث بهبود پوست نمی شوند ، بلکه آن را خراب تر هم می کنند. لایه خارجی پوست مانع بسیار مهمی است که از بدن در مقابل اشعات UV و مواد شیمیایی که با پوست تماس پیدا می کند ، محافظت می کند. واکنش طبیعی بدن به مالیدن آن روی پوست ، ساخت لایه خارجی ضخیم تر و سخت تر است. اگر به طور مرتب از این ماده استفاده کنید باید حتما کرم ضد آفتاب قوی تری هم استفاده کنید. AHA ها حدودا ده سال است که وارد بازار شده اند و تاثیرات طولانی مدت آن ها هنوز شناخته شده نیست.

عطرها و اسانس ها
از گران ترین اجزای تشکیل دهنده مواد آرایشی ، عطر و اسانس آن ها است که بیشتر مورد توجه مصرف کنندگان می باشد. بو و عطر یک فرآورده ، ترکیبی از چند مولکول معطر است؛ مثلا عطر یک صابون به طور متوسط می تواند از ۵۰ تا ۱۵۰ ماده معطر تشکیل شده باشد. یک کرم آرایشی به طور متوسط از ۲۰۰ تا ۵۰۰ ماده معطر تشکیل شده است. عطر و ادکلن ها به طور متوسط شاید از ۷۰۰ نوع ماده معطر تشکیل شده باشند که هر یک با توجه به ساختار شیمیایی شان ، عوارض خاص خود را دارند.
منبع: مه شو